På kollisionskurs

US-and-russia.jpg

Öst och väst, Ryssland/Kina och USA/Nato/EU är på kollisionskurs, glider allt längre ifrån varandra diplomatiskt medan militär rustas och utökas. Informationskrig, propagandakrig, proxykrig och valutakrig. Sanktioner och konfiskeringar av tillgångar. Militär konflikt mellan kärnvapenstater, hett världskrig går ingen vinnande ur. Även om ena sidan verkar tro det.

Petrodollarsystemet och dollar som världens reservvaluta är fundamentalt för USAs ledande ställning i världen. Oljeproducerande länder måste sälja sin olja mot dollar. Alla länder måste få tag i dollar för att kunna köpa olja, det mest effektiva sättet att få tag i dessa är att exportera i dollar. Eftersom dollar är en fiatvaluta och USA när de exporterar dollar även exporterar sin inflation, kan de trycka ut oändlig mängd dollar. USA kan på detta vis köpa från andra länder till kostnaden av arbetstiden för att trycka på ett tangentbord i federal reserve. Största delen av all internationell handel sker i dollar som står för över 60% av den totala mängden pengar i världen. Mer om petrodollarsystemet i inledande inlägg.

Petrodollarsystemet har varit till enorm fördel för USA sedan det implementerades i början av 70-talet. Detta är anledningen till att de är världens största ekonomi och kan hålla en militärbudget som står för över en tredjedel av världens totala försvarsbudget. Som världens största militärmakt försvarar de detta system runtom i världen, med militärbaser i hälften av jordens länder. De som försöker bryta sig ur petrodollarsystemet straffas brutalt i avskräckningssyfte. Irak totalt sönderbombat, urtjänat uranium utspritt och deras ledares avrättning visat på tv över hela världen. Ett av flertalet exempel.

I föregående inlägg tar jag upp att ledare demoniseras i massmedia innan invasion. Putin likställs med Hitler, amerikanska tankesmedjor spekulerar i hans mentala sjukdomar, han framställs som en galning som försöker återskapa Sovjetunionen. Ryssland är världens största land, med en befolkning på enbart 145miljoner. De är helt självförsörjande på olja, gas, metaller, kol, timmer, vete, majs och kött. Ett militärt steg utanför Ryssland vore självmord, då Nato står och stampar längst ryska gränsen. Det skulle minst sagt krävas en oerhört labil, psykiskt sjuk, självmordsbenägen och ond ledning för något sådant. EU förlorar på av USA dikterade sanktioner, medan Ryssland stärker sin inhemska produktion och banden till Asien. Ryssland behöver varken EU eller USA.

Sverige har kapat alla band med grannlandet Ryssland, dialogen har helt frysts och anti Ryssland propaganda sprids dagligen i massmedia. Största argumentet för detta är Krim. Ukrainska fascister förföljde och attackerade rysktalande efter statskuppen. Befolkningen bad Ryssland om hjälp, varpå Krim återgick till Ryssland utan ett skott avfyrat och efter folkomröstning. Folkomröstningen har hela tiden framställts som illegitim, dock har västerländska opinionmätningar hela tiden visats följa valresultatet, styrkt legitimiteten för folkomröstningen och visat att lokalborna på Krim vill tillhöra Ryssland. Här rapporterat av Forbes. Det är väl demokrati vi förespråkar och att demokratiska beslut ska respekteras.

I skuggan av detta påstådda hot från Ryssland och propagandakampanjen om en sinnessjuk rysk ledare närmar vi oss USA/Nato än mer. Redan nu går vi med på att våra banker lämnar ut våra uppgifter till USA, att NSA jobbar i FRAs kontor och avlyssnar oss, lämnar ut svenska medborgare till CIA utan att kräva bevis om brott. Homelands security ska börja jobba på Arlanda. Värdlandsavtal med Nato vilket innebär att de kan komma och gå på svensk mark, de kan använda Gotland som bas för attack på Kaliningrad. Kampanjen för Nato medlemskap fullt ut pågår. Som fullvärdiga medlemmar i Nato kan vi komma att tvingas lagra kärnvapen på svensk mark samt skicka våra ungdomar ut i USAs resurskrig runtom i världen. Vi har trupper under amerikanskt befäl i Afganistan m.m. Svenska trupper utomlands, se här. I våras höll vi världens största militära flygövning med Nato över hela Norrland. Just nu övar vi med USA och Kievregimen m.fl. i Ukraina.

Ryssland har slutat sälja olja mot dollar. Ryssland och Kina har slutat använda sig av dollar, gör sig av med sina dollartillgångar och US treasuries. Ryssland och Kina har ledande roller i BRICS, NDB och AIIB. Komplementerat med egen reserv valuta och betalsystem utgör det ett helt nytt ekonomiskt system. Alternativ till från USA styrda IMF, BIS och SWIFT. Detta är anledningen till propagandakampanjen och Natos uppladdning längst ryska gränsen. Det alternativa ekonomiska systemet planeras börja rulla igång vid årsskiftet.

USA måste acceptera att de inte längre kommer ha kontroll över världsekonomin. De måste acceptera att BRICS inte vill böja sig för Washington. Alternativet är tredje världskriget. Vårt nuvarande globala ekonomiska system är genomruttet och korrupt. Sverige borde göra en helomvändning istället för att följa med ett sjunkande skepp. Vi måste följa neutralitet och alliansfrihets linjen som varit framgångsrikt för oss de senaste 200 åren. Vi måste hålla oss utanför detta. Folket förtjänar åtminstone sanningen istället för att matas med Nato propaganda.

2 reaktioner på ”På kollisionskurs

 1. Kina och Ryssland utförde ett currency swap och avtal på 30 år till ett värde utav 400 miljarder dollar där Kina köper gas utav Ryssland och infrastruktur måste byggas

  Iran byter sin olja mot Rysslands Kärnkraft.

  ”Putin says dump the dollar”!
  http://www.rt.com/business/313967-putin-says-dump-dollar/

  Ryssland sanktioneras och valutan störtdyker men de sitter också på enorma mängder dollarreserver och regeringen köper Ruble för ca 10 miljarder dollar för att stödja sin valuta. Detta stabiliserar deras valuta tillfälligt men så länge Oljan kontrolleras utav dollarn och USA så finns det ingen stabilitet i Rysslands ekonomi, ett enkelt sätt att få stabilitet i valutan är att inte handla olja i dollar utan helst i Ruble även om Yuan är ett betydligt tryggare alternativ för Ryssland än dollarn. Om det skulle ske så finns det ingen anledning att ha dollar för länder som ska köpa olja och efterfrågan minskar drastiskt och så också värdet. Detta leder till Hyperinflation och USAs ekonomi kollapsar totalt.

  En valuta är endast värd vad ni anser att den är värd!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s